
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g hotových šťouchaných brambor (recept
- http://www.toprecepty.cz/recept/25428-kureci-steak-se-zelenym-peprem-a-stouchanymi-brambory/)
- 2 lžíce petrželky
- 1 lžička sušeného česneku
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- koření podle chuti
- strouhanka na obalení šišounů
- olej na smažení
- Dip:
- 1 zakysaná smetana
- 4 lžíce řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Šťouchané brambory smícháme se všemi uvedenými ingrediencemi (kromě oleje, to dá rozum, bo by vám to s ním nedrželo a získali byste bramborovu kaši, která se nedá pozřít).
-
Z hmoty tvoříme šišouny, které obalíme ve strouhance a smažíme na středním plameni.
-
Namáčka. Všechno smícháme, podáváme vychlazené
Poznámka od kuchařky
Ano, opět „zbytkový“ recept, já vím. Přemnožily se mi totiž o víkendu šťouchačky, které už nikdo nechtěl, mě večer přepadla „mlsná“ v nejhorším, kritickém stadiu, a toto z toho vzniklo. Neměla jsem to tedy jako přílohu, ale jako pojistku, že nezhubnu…http://www.toprecepty.cz/recept/25428-kureci-steak…
Do šišounů můžete vložit i plátek šunky, nebo, ale to už je vyšší level 🙂 proužek sýra zabalený do plátku šunky.
Kuchařka: danielle72