Smažení šišouni pro mlsouny

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g hotových šťouchaných brambor (recept
http://www.toprecepty.cz/recept/25428-kureci-steak-se-zelenym-peprem-a-stouchanymi-brambory/)
2 lžíce petrželky
1 lžička sušeného česneku
4 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl
koření podle chuti
strouhanka na obalení šišounů
olej na smažení
Dip:
1 zakysaná smetana
4 lžíce řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šťouchané brambory smícháme se všemi uvedenými ingrediencemi (kromě oleje, to dá rozum, bo by vám to s ním nedrželo a získali byste bramborovu kaši, která se nedá pozřít).

  2. Z hmoty tvoříme šišouny, které obalíme ve strouhance a smažíme na středním plameni.

  3. Namáčka. Všechno smícháme, podáváme vychlazené

Poznámka od kuchařky

Ano, opět „zbytkový“ recept, já vím. Přemnožily se mi totiž o víkendu šťouchačky, které už nikdo nechtěl, mě večer přepadla „mlsná“ v nejhorším, kritickém stadiu, a toto z toho vzniklo. Neměla jsem to tedy jako přílohu, ale jako pojistku, že nezhubnu…http://www.toprecepty.cz/recept/25428-kureci-steak…

Do šišounů můžete vložit i plátek šunky, nebo, ale to už je vyšší level 🙂 proužek sýra zabalený do plátku šunky.