
Suroviny
2 porce
- 10 větších žampionů
- 1 lahůdková cibulka
- 3 Surimi tyčinky (krabí)
- 100 g Eidamu
- 100 g Hermelínu
- kousek másla
- malinké množství smetany
- sůl
- Dvojobal:
- osolené vajíčko
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si žampiony k plnění, vyřezáme nožičky, vydlabeme a vznikne nám mistička, žampiony opláchneme a necháme vysušit.
-
Zatím si uděláme plnící masu-nožičky žampionů nakrájíme nadrobno, lahůdkovou cibulku a Surimi tyčinky také.
-
Na máslo dáme cibulku, přidáme nožičky žampionů, Surimi tyčinky a chvilku osmažíme a sundáme z plotýnky.
-
Do misky si nastrouháme eidam, přidáme masu, co jsme osmažili, osolíme a pokapeme smetanou, promícháme a lžičkou plníme kloboučky žampionů, navrch dáme zátku z Hermelínu, který si nakrájíme na 10 čtverečků, aby zakryly plnící masu.
-
Pak žampiony obalíme, nejprve ve vyšlehaném vajíčku, pak ve strouhance a ještě jednou zopakujeme, aby nám nic při smažení nevyteklo.
-
Takto připravené žampiony osmažíme v menším množství oleje, necháme okapat na savém papíru a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Tento recept dávám na přání Ivy(vařilamyškakašičku), jinak je tu dost receptů na plněné žampiony, ale taková plňka tu není a stojí za to vyzkoušet!
Podávala jsem s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou-dobrý oběd.