Smažené žampiony Surimi

94
- reklama -

Suroviny
2 porce

10 větších žampionů
1 lahůdková cibulka
3 Surimi tyčinky (krabí)
100 g Eidamu
100 g Hermelínu
kousek másla
malinké množství smetany
sůl
Dvojobal:
osolené vajíčko
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si žampiony k plnění, vyřezáme nožičky, vydlabeme a vznikne nám mistička, žampiony opláchneme a necháme vysušit.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím si uděláme plnící masu-nožičky žampionů nakrájíme nadrobno, lahůdkovou cibulku a Surimi tyčinky také.

  3. Na máslo dáme cibulku, přidáme nožičky žampionů, Surimi tyčinky a chvilku osmažíme a sundáme z plotýnky.

  4. Do misky si nastrouháme eidam, přidáme masu, co jsme osmažili, osolíme a pokapeme smetanou, promícháme a lžičkou plníme kloboučky žampionů, navrch dáme zátku z Hermelínu, který si nakrájíme na 10 čtverečků, aby zakryly plnící masu.

  5. Pak žampiony obalíme, nejprve ve vyšlehaném vajíčku, pak ve strouhance a ještě jednou zopakujeme, aby nám nic při smažení nevyteklo.

  6. Takto připravené žampiony osmažíme v menším množství oleje, necháme okapat na savém papíru a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Tento recept dávám na přání Ivy(vařilamyškakašičku), jinak je tu dost receptů na plněné žampiony, ale taková plňka tu není a stojí za to vyzkoušet!

Podávala jsem s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou-dobrý oběd.