
- reklama -
Suroviny
- 180 g tuňáka Rio mare v konzervě ve vlastní šťávě
- 125 g mozzarelly light
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- špetka sušené bazalky
- špetka sušeného oregana
- strouhanka
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželová nať
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.
-
Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný česnek, koření. Nakonec přidáme strouhanku a vše promícháme. Strouhanky dáme tolik, aby se daly tvarovat placičky.
-
Na rozpáleném oleji pak smažíme placičky z obou stran do zlatova.
Kuchařka: MiskaM