Smažené tresčí filety

69
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks filetů tresky
1 vejce
2 PL mléka
hladká mouka
italská strouhanka
1/2 citrónu a limetky – nakrájené na půlměsíčky
sůl
mletý pepř čtyř barev
citrónová šťáva  
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Porce tresky omyjeme, dobře osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme citrónem.

  2. V hlubší misce ušleháme mléko a vejce, poté rybí maso obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance. Zvolna z obou stran osmažíme na oleji. 

  3. Podávala jsem s jemným bramborovým salátem, obložíme citronovými a limetkovými proužky (pokud by si někdo přál maso dále pokapat) a coleslaw salátem.