- reklama -
Suroviny
- 400 g sýru gouda nebo jiný výraznější sýr
- 4 vejce
- petrželka
- pažitka nebo jná bylinka
- sušený česnek
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Sýr si nastrouháme na jemno a smícháme s rozšlehanými žloutky se sušeným česnekem a pepřem.
-
Přidáme sekané bylinky a nakonec vmícháme tuhý sníh.
-
Do druhého dne necháme v lednici odležet.
-
Druhy den vykrajujeme lžičkou kousky a hazíme do hodně rozpáleného oleje (velka vrstva), aby se sýr hned zatáhl.
-
Koprový dip : Smíchat majolku s bílým jogurtem, osolit, opepřit, lehce zakápnout citronovou šťávou a vmíchat sekaný kopr, nejlépe čerstvý nebo mražený. Podle chuti dosladíme – má být spíše sladší.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s různými dipy. Já dávala koprový.
Kuchařka: alokinka