Smažené šulánky se škvarkama

66
- reklama -

Suroviny
30 ks

1 sáček bramborové kaše
hrubá mouka
sůl
škvarky
nebo uzenina
cibule
mléko na kaši dle návodu
nastrouhaný sýr
2 vajíčka
strouhanka
pažitka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na sáčku uděláme bramborovou kaši, osolíme jí, přidáme drobně nakrájenou cibulku, škvarky(uzeninku nastrouhat), nastrouhaný sýr, nasekanou pažitku a zahustíme hrubou moukou tak, aby se s ní dalo pracovat jako s těstem.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozšleháme si vajíčka a připravíme strouhanou housku na obalování.

  3. Z těsta uválíme hada, nakrájíme si ho na kousky a každý v dlaních vyválíme (ušudláme) na tvar šištiček, které namáčíme do vajíčka, pak do strouhanky a osmažíme ze všech stran na oleji.

Poznámka od kuchařky

Šulánky dělávala moje babička a používala k tomu doma dělanou bramborovou kaši a používala šulánky i na sladko, to pak vynechala cibuli, škvarky a uzeninu. Jako děti jsme se o ně hádali, kdo jich bude mít víc.

Já je dělala k večeři.