
- reklama -
Suroviny
- 100 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky sody (nebo pečícího prášku)
- 3 vejce
- 1 lžíce moučkového cukru
- 40 g tuku
- asi 5 lžic mléka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Našleháme vejce s cukrem, pak přikapáváme rozpuštěný tuk a nakonec postupně přidáme prosátou mouku se sodou a mléko. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout.
-
Rozehřejeme olej, trychtýř zespodu ucpeme prstem a nalijeme do něj trochu těsta. Potom těsto necháme pomalu stékat do horkého oleje a krouživými pohyby tvoříme spirálky nebo jiné tvary.
-
Zvolna osmažíme dozlatova, pak necháme na papíře odsát tuk. Hotové můžeme sypat skořicovým cukrem nebo pokapat citrónovou, čokoládovou nebo rumovou polevou.
Kuchařka: Hella