Suroviny
9 ks
- 1 šálek rýže
- 1 menší kuřecí prso
- sůl
- špetka kari
- 1 lžíce medu
- kousek salátové okurky
- 2 menší mrkve
- rýžový papír
- olej
- omáčka:
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce sladké chilli omáčky na kuře
- (Sweet Chilli Sauce for Chicken)
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kari, solí a medem a na lžičce oleje restujeme dozlatova.
-
Opečené maso i s výpekem smícháme s uvařenou rýží a necháme částečně vychladnout.
-
Mrkev a okurku nakrájíme na 8 cm dlouhé špalíčky, silné cca 10 x 5 mm).
-
Rýžový papír navlhčíme vlažnou vodou, necháme minutku nasáknout a změknout, na kraj položíme hromádku rýže s masem, na to špalíček okurky a mrkve, papír po stranách přehneme a závitek zarolujeme.
-
Hotové závitky smažíme na oleji dozlatova a podáváme s omáčkou ze sojovky, utřeného česneku a sladké chilli, příp. trošičku zředit vodou, každé sousto do ní namočíme.
Poznámka od kuchařky
Ač se to nezdá, ve třech jsme snědli 6 závitků a byli jsme sytí 🙂
Většina zde uváděných závitků je s náplní z mletého masa, toto je odlehčená forma, při vypuštění kuřecích kousků i vegetariánská 🙂
Ještě pro doplnění, lze plnit vlastně čímkoli – krabí tyčky (surimi) a rýže, zelenina, mleté maso…fantazii a chuti se meze nekladou…jedla jsem mleté maso, ale přišlo mi to dost mastné a hutné, ta zelenina není špatná, ale tato rýžová úprava mi vyhovuje asi nejvíc…nebo rýže a zelenina 🙂