Smažené rýžové závitky s rýží a kuřetem

276
- reklama -

Suroviny
9 ks

1 šálek rýže
1 menší kuřecí prso
sůl
špetka kari
1 lžíce medu
kousek salátové okurky
2 menší mrkve
rýžový papír
olej
omáčka:
2 lžíce sojové omáčky
1 stroužek česneku
4 lžíce sladké chilli omáčky na kuře
(Sweet Chilli Sauce for Chicken)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme doměkka. Maso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kari, solí a medem a na lžičce oleje restujeme dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Opečené maso i s výpekem smícháme s uvařenou rýží a necháme částečně vychladnout.

  3. Mrkev a okurku nakrájíme na 8 cm dlouhé špalíčky, silné cca 10 x 5 mm).

  4. Rýžový papír navlhčíme vlažnou vodou, necháme minutku nasáknout a změknout, na kraj položíme hromádku rýže s masem, na to špalíček okurky a mrkve, papír po stranách přehneme a závitek zarolujeme.

  5. Hotové závitky smažíme na oleji dozlatova a podáváme s omáčkou ze sojovky, utřeného česneku a sladké chilli, příp. trošičku zředit vodou, každé sousto do ní namočíme.

Poznámka od kuchařky

Ač se to nezdá, ve třech jsme snědli 6 závitků a byli jsme sytí 🙂

Většina zde uváděných závitků je s náplní z mletého masa, toto je odlehčená forma, při vypuštění kuřecích kousků i vegetariánská 🙂

Ještě pro doplnění, lze plnit vlastně čímkoli – krabí tyčky (surimi) a rýže, zelenina, mleté maso…fantazii a chuti se meze nekladou…jedla jsem mleté maso, ale přišlo mi to dost mastné a hutné, ta zelenina není špatná, ale tato rýžová úprava mi vyhovuje asi nejvíc…nebo rýže a zelenina 🙂