Suroviny
4-6 porcí
- 4-6 ks rybí filé
- mouka
- vejce
- strouhanka na trojobal
- 1 kostka mraženého špenátu
- česnek
- pepř
- jíška
- Příloha:
- brambory vařené
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé obalíme v trojobalu, vysmažíme. Na 400-500 g mrazeného špenátu použijeme 1 litr mléka, zásmažku, česnek, pepř. Povaříme minimálně 2 minuty. Příloha vařené brambory s trochou kmínu.
Poznámka od kuchařky
Když jsem před asi 35 lety viděla tuto kombinaci v rodině mého přítele poprvé, myslela jsem si, že se asi někdo zbláznil. Navíc jsem špenát považovala za školou povinný grc. Zato, že jsem pro mne tuto divokou kombinaci vůbec ochutnala mohl můj přítel, který dokázal na posezení „sežrat“ 5 ks filé+špenát z litru mléka +kopec brambor. Kombinace je to vynikající. Jen je třeba dobře dochutit špenát. Vyzkoušejte, budete překvapeni.
Pokud se vám nechce trojobalovat, vysmažte rybu v těstíčku (mouka, sůl. na 2 vejce 2 stroužky česneku).
Dobrou chuť.