Smažené rybí filé se špenátem a bramborami

80
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

4-6 ks rybí filé
mouka
vejce
strouhanka na trojobal
1 kostka mraženého špenátu
česnek
pepř
jíška
Příloha:
brambory vařené

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé obalíme v trojobalu, vysmažíme. Na 400-500 g mrazeného špenátu použijeme 1 litr mléka, zásmažku, česnek, pepř. Povaříme minimálně 2 minuty. Příloha vařené brambory s trochou kmínu.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Když jsem před asi 35 lety viděla tuto kombinaci v rodině mého přítele poprvé, myslela jsem si, že se asi někdo zbláznil. Navíc jsem špenát považovala za školou povinný grc. Zato, že jsem pro mne tuto divokou kombinaci vůbec ochutnala mohl můj přítel, který dokázal na posezení „sežrat“ 5 ks filé+špenát z litru mléka +kopec brambor. Kombinace je to vynikající. Jen je třeba dobře dochutit špenát. Vyzkoušejte, budete překvapeni.

Pokud se vám nechce trojobalovat, vysmažte rybu v těstíčku (mouka, sůl. na 2 vejce 2 stroužky česneku).

Dobrou chuť.