Smažené ředkvičky

97
- reklama -

Suroviny
2 porce

14 ředkviček
1 větší cibule
1-2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno (já osobně ji rozpůlím a nakrájím na tenké půlkolečka).

  2. Je potřeba si předem rozehřát pánev s olivovým olejem, kde dáme smažit cibuli. Když už se nám bude smažit cibule, nakrájíme si na kolečka ředkvičky. Doufám, že zde nemusím uvádět, že cibule a ředkvičky mají být očištěné (beru to jako samozřejmost, ale přece jen pro jistotu :o)) ).

  3. Cibulka by měla být usmažená do žlutavě hnědé barvy. Když se tak stane, tak zamícháme do ní ředkvičky.

  4. Dle chuti osolíme, opepříme. Prolisovaný česnek přidáváme téměř nakonec, jak ředkvičky vytratí bílou barvu a jakoby „zesklovatí“. 🙂

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu bych zvolila vařené brambory (zde ovšem počítáme s delší přípravou, než jsem uvedla výše), nebo brambory v páře. Popřípadě nějaký chléb.