
Suroviny
2 porce
- 14 ředkviček
- 1 větší cibule
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme nadrobno (já osobně ji rozpůlím a nakrájím na tenké půlkolečka).
-
Je potřeba si předem rozehřát pánev s olivovým olejem, kde dáme smažit cibuli. Když už se nám bude smažit cibule, nakrájíme si na kolečka ředkvičky. Doufám, že zde nemusím uvádět, že cibule a ředkvičky mají být očištěné (beru to jako samozřejmost, ale přece jen pro jistotu :o)) ).
-
Cibulka by měla být usmažená do žlutavě hnědé barvy. Když se tak stane, tak zamícháme do ní ředkvičky.
-
Dle chuti osolíme, opepříme. Prolisovaný česnek přidáváme téměř nakonec, jak ředkvičky vytratí bílou barvu a jakoby „zesklovatí“. 🙂
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu bych zvolila vařené brambory (zde ovšem počítáme s delší přípravou, než jsem uvedla výše), nebo brambory v páře. Popřípadě nějaký chléb.