
Suroviny
- vepřové žebírko s kostí (1,5-2 cm vysoké)
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- jemně sekaná hladkolistá petrželka (nať)
- libeček
- koriandr (v poměru 2:2:1)
- vajíčko
- kolečko tvarůžku
- mletý bílý pepř
- sladká paprika
- na trojobal strouhanka
- polohrubá mouka
- vajíčko
- sůl
- slunečnicový olej na smažení
- Na bramborovou kaši:
- brambory typ C(B)
- sůl
- špetka kurkumy
- jemně nasekaná hladkolistá petrželka
- libeček
- trojúhelníček taveného sýru
- oříšek másla
Postup přípravy receptu
-
Vepřové žebírko potřeme olejem a necháme minimálně 24 hodin v chladničce odležet (já jsem měl žebírko naložené od soboty)
-
. 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko vyjmeme z chladničky, aby mělo pokojovou teplotu.
-
Ostrým nožíkem vytvoříme kapsu se vstupním otvorem cca 5cm. Nasekáme si „zelené“, vajíčko rozklepneme do malého hrníčku a tvarůžek z jedné strany opepříme, z druhé sypneme paprikou.
-
Kapsu vysteleme „zeleným“, žebírko postavíme na kant(kost), viz foto, vlijeme vajíčko, zasuneme tvarůžek, otvor sepneme párátkem a z poloviny máme vyhráno.
-
Nyní obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
-
Vyjmeme, dáme do trouby na 20 minut dopéct (já jsem pro jedno žebírko použil remosku), viz link v poznámce.
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme špetku kurkumy (pro barvu) a uvaříme doměkka.
-
Scedíme, asi 1cm vývaru necháme, přidáme „zelené“, tavený sýr, máslo, nahrubo rozšťoucháme a dohladka vyšleháme elektrickým ručním šlehačem.
Poznámka od kuchařky
Smažení a dopékání v troubě od yanull: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do…
Místo tvarůžku můžeme použít uzenou cihlu, Nivu a pod.









