Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku

45
- reklama -

Suroviny

vepřové plíčky
1 kostka masoxu
1 mrkev
1 plátek celeru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
Na vyvaření:
pár stonků libečku
celer
Na posypání uvařených plíček:
koření Aztécký poklad
trocha soli
na osmažení olej
Na těstíčko:
1 vejce
15 dkg tvrdého sýra Eidam
1 dl mléka
3 pl hladké mouky
2 pl nasekaných čerstvých bylinek (dala jsem petrželku a celer)

Postup přípravy receptu

  1. Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí masa.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté odstavíme ze sporáku, plíčky vyndáme na talíř a necháme vychladnout.

  3. Pak odstraníme dýchací trubici a průdušnice a nařežeme je na 1,5-2cm silné plátky.

  4. Do plátků plíček opatrně vetřeme Aztécké koření a necháme chviličku zaležet.

  5. Mezitím si z níže uvedených surovin umícháme polotuhé těstíčko a v něm plíčky obalíme.

  6. Vložíme na pánvici do rozehřátého oleje a opékáme z obou stran do zlatavé barvy. Osmažené podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem.

  7. Z uvařených plíček si vybereme jen ty širší a hezké části, ze kterých půjdou udělat úhlednější plátky. Zbytek plíček pokrájíme nadrobno a z vývaru, zeleniny a smetany uděláme „plíčky na smetaně“.

Poznámka od kuchařky

Minulý víkend jsme byli v Ostravě a já jsem si opět přivezla naše oblíbená plíčky, které u nás nejsou k dostání. Vždycky, když je připravuji, tak stihnu polovinu sníst, tak jsem si řekla, když jsou tak dobré na holo:-), že bych mohla vyzkoušet něco jiného, než jen na smetaně. V trojobalu by možná byly úhlednější, ale tahle verze, která mě napadla, opravdu nebyla špatná. Manžel, kdyby mě neviděl jídlo připravovat, tak by nepoznal, z čeho ta dobrota je.