
- reklama -
Suroviny
12ks
- Na těsto:
- 250 ml vlažného mléka
- 500 ml hladké mouky
- 1 vejce
- 2 lžičky soli
- 2 PL oleje
- 1/2 kostky droždí
- trochu cukru
- Na náplň:
- 300 g kuřecího masa nebo krůtího (může ale být i libové vepřové nebo hovězí, králičí..)
- 1/2 červené papriky
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- sušený medvědí česnek
- tuk na smažení (olej, sádlo, 100% tuk…)
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout (vše nejlépe v domácí pekárně).
-
Zatím si připravíme náplň do pirohů:
Maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme medvědí česnek. Řádně promícháme a necháme v chladu odležet. -
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme bochánek a necháme ještě chvíli pod utěrkou kynout.
-
Poté bochánky rukou stlačíme a vytáhneme do oválné placičky. Na každou placičku dáme lžíci nálpně a uzavřeme do válečku (vše viz. foto).
-
Ve vhodné nádobě rozpálíme vyšší vrstvu tuku a pirohy na něm ze všech stran pomalu smažíme – cca na 160°C, aby se náplň dobře propekla.
-
Usmažené pirožky vyndáme na ubrousek odsát tuk a horké podáváme s čerstvou nebo kvašenou zeleninou.
Kuchařka: Danca









