
- reklama -
Suroviny
- 250-300 g čínských nudlí
- 2 konzervy tuňáka
- 2 vejce
- 2 jarní cibulky
- menší červená cibule
- 2 stroužky česneku
- červená paprika
- 1 mrkev
- 4 ředkvičky
- chilli paprička
- lžíce ústřicové nebo sojové omáčky
- sůl
- pepř
- máslo
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu. Nakrájíme cibuli, chilli a česnek na drobno, papriku na kousky, mrkev a ředkvičky a nudličky.
-
Na oleji orestujeme cibuli do sklovata, přidáme česnek a chilli. Přihodíme zbytek zeleniny, zakápneme omáčkou, osolíme a opečeme na skus.
-
Do změklé zeleniny přidáme tuňáka a okapané nudle. Vše společně opékáme a prohřejeme. Nakonec přidáme tenký plátek másla, dochutíme a odstavíme.
-
Na malé pánvi rozpustíme kousek másla a vlijeme rozšlehaná vejce. Z kraje nemícháme a když začnou vejce tuhnout, roztrháme je na kousky.
-
Vejce osolíme a opepříme. Na talíř servírujeme nudle posypané zelenou cibulkou a kousky smažených vajec.
Kuchařka: mika59