Smažené nudle s mletým vepřovým masem a pórkem

389
- reklama -

Suroviny

200 g vlasových rýžových nudlí
200 g mletého vepřového masa
1 pórek
2 šalotky
1-2 chilli papričky
3 stroužky česneku
3 lžíce sojové omáčky
1/4 hrnku vody
1 vejce
1 lžička rybí omáčky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a chilli papričky nakrájíme nadrobno, pórek a šalotky na kolečka.
    Nudle připravíme podle návodu (stačí zalít vařící vodou a nechat odstát).
    Sojovou omáčku smícháme s vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce rozšleháme, dochutíme rybí omáčkou a na trošce oleje usmažíme omeletu.
    Hotovou přeložíme a nakrájíme na silnější proužky.

  3. V hlubší pánvi (woku) rozpálíme olej, krátce opečeme česnek, přidáme maso, chilli papričky a zprudka orestujeme. Přilijeme sojovou omáčku, zredukujeme ji, vložíme hotové nudle, opět krátce osmažíme, přidáme šalotky, pórek, nakrájenou omeletu a všechno společně restujeme, až se tekutina vyvaří a nudle lehce zezlátnou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace : vietnamská kuchyně