
- reklama -
Suroviny
- 250 g vyloupaných krevet
- 200 g plochých rýžových nudlí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 2 ČL rybí omáčky
- 4 PL sojové omáčky
- 2 ČL cukru
- 1 ČL soli
- olej
- ČL = čajová lžička
- PL = polévková
Postup přípravy receptu
-
Krevety osolíme, promícháme s jedním prolisovaným česnekem a necháme cca 15 minut marinovat.
V misce rozmícháme omáčky s cukrem – ten necháme rozpustit.
Nudle připravíme podle návodu. Cibuli, zbylý česnek a mrkev nakrájíme na jemné nudličky. Stejně si připravíme i jarní cibulky. -
Ve woku rozpálíme lžíci oleje, krevety na něm zprudka orestujeme a dáme stranou.
Do pánve přidáme olej, vložíme cibuli, mrkev a krátce orestujeme.
Přidáme nudle, krevety, jarní cibulky, přilijeme omáčku, opatrně promícháme a ještě chvilku restujeme, až se nudle obalí. -
Rozdělíme do misek a hned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Inspirace : Vietnamská kuchyně
Kuchařka: maris