Smažené nočky ze zbylé bramborové kaše

68
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g bramborová kaše
3 PL hrubé mouky
1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z bramborové kaše, mouky a bylinek umícháme hutnější těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

  2. Poté lžičkou vykrajujeme menší nočky, které pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy.

  3. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk a podáváme buď jako přílohu k různě upravenému masu se šťávou. Hodí se také jen tak s dipem, nebo tatarskou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Bramborovou kaši jsem měla s mlékem, máslem, osmaženou cibulkou a bylinkami, vše ušťouchané nahrubo. Takže množství přidané mouky si musíme každý určit sám.

Podobný rcp, který přidávám tady má danielle72, který také vypadá velice dobře.