
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g bramborová kaše
- 3 PL hrubé mouky
- 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Z bramborové kaše, mouky a bylinek umícháme hutnější těsto, které necháme 10 minut odpočinout.
-
Poté lžičkou vykrajujeme menší nočky, které pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje do zlatavé barvy.
-
Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk a podáváme buď jako přílohu k různě upravenému masu se šťávou. Hodí se také jen tak s dipem, nebo tatarskou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Bramborovou kaši jsem měla s mlékem, máslem, osmaženou cibulkou a bylinkami, vše ušťouchané nahrubo. Takže množství přidané mouky si musíme každý určit sám.
Podobný rcp, který přidávám tady má danielle72, který také vypadá velice dobře.
Kuchařka: Anna Kocikova









