Smažené masové čtverce

83
- reklama -

Suroviny

300 g libovolného vepřového masa (zbytky, může být i jiné maso)
50 g žampionů
1 cibule
1 vejce
20 g hladké mouky
1/8 l mléka
20 g másla
20 g oleje
sůl
petrželová nať
pepř
Na obalování:
polohrubá mouka
1-2 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. V zmesi masla, oleja, opražíme nakrájanú cibuli, pridáme sekanú vňať, nakrájané šampiňóny, pomleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme múkou a opražíme. Zalejeme mliekom s rozmiešaným vajcom a za stáleho miešania dusíme do zhustnutia. Teplú mäsovú zmes rozotrieme na vymazaný plech na hrúbku 1 cm, necháme vychladnúť a potom chladíme v chladničke ešte 1 hodinu. Vychladnutú hmotu nakrájame na štvorce ( asi 7 x 7 cm ). Každý štvorec obalíme v múke, vajci, strúhanke a smažíme z oboch strán na oleji. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.