- reklama -
Suroviny
2 porce
- 50 dkg Kalamary kroužky mražené
- 1 vejce
- 6 lžic hladké mouky
- 1 dcl mléka
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Zmrazené Kalamari necháme trochu povolit, aby tam nebyl případně led či námraza.
-
Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a osolíme. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké.
-
Na rozpáleném tuku osmažíme na pánvi dozlatova, jsou poměrně rychle hotové.
-
Dáme na mísu vyloženou ubrouskem, který nasákne přebytečný tuk.
Poznámka od kuchařky
Výborná příloha jsou brambory či bramborová kaše s bylinkami a zeleninová obloha či salát a plátek citronu.
Kuchařka: Roxana