Smažené kalamáry v těstíčku

74
- reklama -

Suroviny

500 g mražených kalamárových kroužků
olej
(marináda)
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce bílého vína
sůl
pepř
těstíčko
250 ml mléka
150 g mouky
1 vejce
1 lžíce bílého vína
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat.

  2. Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a mlékem, vmícháme mouku a špetku soli. Těstíčko by mělo být poměrně husté, aby na kroužkách drželo.

  3. Kalamáry namáčíme do těstíčka a ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Je potřeba smažit zprudka a krátce, jinak se nám z kalamárů stane žvýkačka 🙂

Poznámka od kuchařky

Podáváme s omáčkou podle chuti, já jsem pro tentokrát použila jen Majolku® smíchanou se sladkou kuřecí chilli omáčkou.