
- reklama -
Suroviny
- 500 g mražených kalamárových kroužků
- olej
- (marináda)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce bílého vína
- sůl
- pepř
- těstíčko
- 250 ml mléka
- 150 g mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého vína
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat.
-
Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a mlékem, vmícháme mouku a špetku soli. Těstíčko by mělo být poměrně husté, aby na kroužkách drželo.
-
Kalamáry namáčíme do těstíčka a ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Je potřeba smažit zprudka a krátce, jinak se nám z kalamárů stane žvýkačka 🙂
Poznámka od kuchařky
Podáváme s omáčkou podle chuti, já jsem pro tentokrát použila jen Majolku® smíchanou se sladkou kuřecí chilli omáčkou.
Kuchařka: isindy