- reklama -
Suroviny
- 25 dkg drůbežích jater
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce sušené majoránky
- sůl
- pepř
- špetka prášku do pečiva
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Játra naškrábeme (umeleme) a promícháme s utřeným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme, stejně jako bychom připravovali polévkové knedlíčky. Přidáme trošku prášku do pečiva a zahustíme strouhánkou. Hmota může být méně hustá, než na knedlíčky.
-
Uděláme kuličky, obalíme ve strouhánce, v ruce rozplácneme na placičky a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Pokud se vám díky řídkosti nedaří, můžete dávat do pánve lžící.
Poznámka od kuchařky
Krůta měla 12 kg, játra veliká, knedlíčky v takovém množství už překážely v mrazáku:D
Kuchařka: hosta