Smažené játrové knedlíčky

60
- reklama -

Suroviny

25 dkg drůbežích jater
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce sušené majoránky
sůl
pepř
špetka prášku do pečiva
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra naškrábeme (umeleme) a promícháme s utřeným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme, stejně jako bychom připravovali polévkové knedlíčky. Přidáme trošku prášku do pečiva a zahustíme strouhánkou. Hmota může být méně hustá, než na knedlíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Uděláme kuličky, obalíme ve strouhánce, v ruce rozplácneme na placičky a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Pokud se vám díky řídkosti nedaří, můžete dávat do pánve lžící.

Poznámka od kuchařky

Krůta měla 12 kg, játra veliká, knedlíčky v takovém množství už překážely v mrazáku:D