
- reklama -
Suroviny
- 3 jablka
- 5 dl mléka
- 80 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 sáčku vanilkoveho pudingu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Pudinkový prášek a cukr rozmícháme v 1 dcl mléka.
-
V rendlíku přivedeme k varu 3,2 dcl mléka.
-
Přilijeme pudinkovou směs, za stálého míchámí povaříme na mírném ohni 1 minutu, odstavíme a omáčku necháme za častého zamíchámí vychladnout.
-
Vejce rozšleháme se zbylým mlékem a a špetkou soli, vmícháme mouku a těstíčko necháme asi 10-15 minut odpočinout.
-
Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na 16 plátků (na kolečka), které pokapeme citronovou šťávou.
-
Kolečka namáčíme do těstíčka a ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
-
Necháme je odkapat na savém ubrousku, poprášíme cukrem a podáváme s vanilkovou omáčkou.
Kuchařka: hofikovka









