Smažené filé se sýrovým poklopem

93
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kostky mraženého rybího filé
4 lžíce majonézy
100 g čedaru pokrájeného na čtyři silnější plátky
4 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce sekané bazalky
3 vejce
2 lžíce mléka
hladká mouka
strouhanka
mletá paprika
kurkuma
sůl
olej
citrón
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Porce rybího filé necháme trochu povolit, ale ne úplně rozmrazit, jen natolik, aby šly propíchnout párátkem.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na každou porci rozetřeme lžíci majonézy, přidáme lžíci parmazánu a poklademe plátky čedaru.

  3. Spíchneme párátky (klidně nevzhledně, jen aby to drželo) a opatrně ze všech stran posypeme hladkou moukou.

  4. Omočíme ve vejcích, která jsme rozšlehali s mlékem a jemně nasekanou bazalkou a obalíme ve strouhance s příměsí červené mleté papriky a kurkumy.

  5. Celý postup rychle, ale opatrně opakujeme, obalené filé skládáme sýrovou vrstvou nahoru do pekáčku vytřeného olejem, odstraníme párátka a ihned pečeme v troubě rozpálené na 200°C asi 20 minut.

  6. Podáváme s různě upravenými bramborami a plátkem citrónu.