- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kostky mraženého rybího filé
- 4 lžíce majonézy
- 100 g čedaru pokrájeného na čtyři silnější plátky
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce sekané bazalky
- 3 vejce
- 2 lžíce mléka
- hladká mouka
- strouhanka
- mletá paprika
- kurkuma
- sůl
- olej
- citrón
- párátka
Postup přípravy receptu
-
Porce rybího filé necháme trochu povolit, ale ne úplně rozmrazit, jen natolik, aby šly propíchnout párátkem.
-
Osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na každou porci rozetřeme lžíci majonézy, přidáme lžíci parmazánu a poklademe plátky čedaru.
-
Spíchneme párátky (klidně nevzhledně, jen aby to drželo) a opatrně ze všech stran posypeme hladkou moukou.
-
Omočíme ve vejcích, která jsme rozšlehali s mlékem a jemně nasekanou bazalkou a obalíme ve strouhance s příměsí červené mleté papriky a kurkumy.
-
Celý postup rychle, ale opatrně opakujeme, obalené filé skládáme sýrovou vrstvou nahoru do pekáčku vytřeného olejem, odstraníme párátka a ihned pečeme v troubě rozpálené na 200°C asi 20 minut.
-
Podáváme s různě upravenými bramborami a plátkem citrónu.
Kuchařka: Eliza