Smažené chalupářské ražniči

64
- reklama -

Suroviny

Klobásy nebo točený salám
tvrdý sýr
anglická slanina
malé žampiony
cibule možno i mladou cuketu nebo papriku apd
Na trojobal
hladkou mouku
vejce
trochu mléka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Točený salám nakrájíme na silnější kolečka, sýr na kostky, slaninu dle obliby na menší či větší kousky, cibuli rozkrojíme na 4 díly a rozebereme na plátky, žampiony překrojíme a mírně posolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše střídavě napichujeme na špejle, obalíme v trojobalu a ve vyšší vrstvě oleje smažíme ze všech stran. K tomu brambory a zeleninový salát.

Poznámka od kuchařky

Sýr kupuju s 30% tuku a ražniči obaluju 2 x, aby nevytékal. Nebo vejce neředíme mlékem.