
- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- hladká mouka na obalení
- špetka uzené papriky
- strouhanka
- 4 bedly jedlé velké
- sůl
- olej
- 1 PL strouhaného uzeného sýra nebo Parmazánu
- jedlá soda
Postup přípravy receptu
-
Kloboučky bedel odřízneme od nožiček a očistíme.
-
Hladkou mouku prosejeme, přidáme na špičku nože jedlou sodu, špetku uzené papriky a promícháme.
-
Vejce rozšleháme se lžící uzeného sýra (nebo parmazánu) a podle potřeby osolíme.
-
Kloboučky bedel namáčíme do vajec se sýrem, pak do hladké mouky se sodou, opět do vajec a nakonec je obalíme v domácí strouhance.
-
Usmažíme dozlatova na pánvi na rozpáleném oleji. Po osmažení kuchyňským ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme s bramborem nebo s kaší.
Kuchařka: varilamyskakasicku