![Smažená vepřová játra_5ffc36fea9e21.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/smazena-veprova-jatra_5ffc36fe95f73.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg vepřových jater
- vepřové sádlo
- strouhanka
- hladká mouka
- vejce
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá.
-
Nachystáme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v klasickém trojobalu tedy v mouce, vejci a strouhance.
-
Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu do zlaté barvy. Podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem.
-
Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit. Výborná jsou i s chlebem za studena.
Poznámka od kuchařky
… klasika, ale mňamózní !
Kuchař: Colombo65