Smažená vepřová játra

388
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg vepřových jater
vepřové sádlo
strouhanka
hladká mouka
vejce
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá.


    Zobrazit celý recept

  2. Nachystáme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v klasickém trojobalu tedy v mouce, vejci a strouhance.

  3. Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu do zlaté barvy. Podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem.

  4. Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit. Výborná jsou i s chlebem za studena.

Poznámka od kuchařky

… klasika, ale mňamózní !