
- reklama -
Suroviny
- 6 plátků domácí uzené krkovice
- 3 plátky sýru Čedar
- 2 vajíčka
- mouka
- kukuřičné lupínky drcené
- olej
- sůl
- Dále:
- 1 kg brambor
- 3 menší mrkve
- máslo na 3 prsty
- mléko podle potřeby
- čerstvou petrželku
- něco na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka prošleháme se špetkou soli.
Na plátek krkovice dáme plátek sýra a opět plátek krkovice. -
Do jedné misky nachystáme mouku a do druhé drcené kukuřičné lupínky.
-
Nachystané plátky obalíme v mouce, vejcích, opět v mouce, vejcích a v lupíncích.
Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. -
Mezitím uvaříme oloupané, osolené brambory a očistěnou mrkev do měkka.
Šlehačem oboje našleháme s přidáním másla a vlažným mlékem do hladka. -
Servírujeme bramborovou kaši posypanou nasekanou petrželkou, s usmaženými plátky krkovice, zdobené listy salátu a žlutými cibulkami.
Kuchařka: medanek