
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřové kýty
- 4 porce vařené rýže
- 4 vejce
- 4 lžíce bílého vína (ideálně rýžového)
- 4 lžíce dobré sójové omáčky
- 1 pórek
- 1 pěkná červená paprika
- 3 mrkve
- 1 vrchovatá lžička mletého kmínu
- 1 vrchovatá lžička zázvoru
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky, zalijeme sójovou omáčkou a vínem a necháme odležet.
-
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu:
papriku na tenké proužky, pórek na nudličky a mrkev nastrouháme na delší nudličky. Vejce rozšleháme a na lžíci oleje usmažíme. Po usmažení by z nich měly být velké nazlátlé noky. -
Rozpálíme olej, vložíme maso a prudce opékáme, necháme vydusit, případně pod pokličkou podusíme do měkka.
-
Necháme úplně vysmahnout a když začnou plátky červenat, přidáme koření, zeleninu a mícháme, pak rýži a smažíme.
-
Zelenina by měla zůstat trochu křupavá.
-
Nakonec vmícháme vaječné noky a ihned podáváme. Můžeme posypat pažitkou (ta mi nestihla dorůst).
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z čínské kuchyně.
Kuchařka: zizala