- reklama -
Suroviny
- 250 g mleté hovězí maso
- 250 g mleté vepřové maso
- 1 ks bílého pečiva – houska nebo rohlík
- 1 dl mléka
- 1 vejce
- 15 g Solamylu
- 1/2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 g strouhanky
- 20 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- Koření dáme podle svých zvyklostí, s oblibou používám i čubricu
- 5 – 6 natvrdo uvařených slepičích vajec 🙂
- hladká mouka
- strouhanka
- 1 vejce
- trochu mléka na trojobal
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, Solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením.
-
Pak přidáme strouhanku a hladkou mouku, zahustíme podle potřeby.
-
Rozdělíme na 5-6 dílů a do směsi mletého masa zabalíme natvrdo vařené vejce.
-
Obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Poznámka od kuchařky
Před podaváním rozkrojíme.Inspiraci jsem čerpala v kuchařce,ale recept jsem si poupravila.
Kuchařka: Merylas