Smažená pštrosí vejce

55
- reklama -

Suroviny

250 g mleté hovězí maso
250 g mleté vepřové maso
1 ks bílého pečiva – houska nebo rohlík
1 dl mléka
1 vejce
15 g Solamylu
1/2 menší cibule
3 stroužky česneku
20 g strouhanky
20 g hladké mouky
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
Koření dáme podle svých zvyklostí, s oblibou používám i čubricu
5 – 6 natvrdo uvařených slepičích vajec 🙂
hladká mouka
strouhanka
1 vejce
trochu mléka na trojobal
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, Solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme strouhanku a hladkou mouku, zahustíme podle potřeby.

  3. Rozdělíme na 5-6 dílů a do směsi mletého masa zabalíme natvrdo vařené vejce.

  4. Obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Poznámka od kuchařky

Před podaváním rozkrojíme.Inspiraci jsem čerpala v kuchařce,ale recept jsem si poupravila.