Smažená marinovaná vepřová kotleta

86
- reklama -

Suroviny
5 porcí

5 plátků vepřové kotlety bez kosti o síle cca 1,5 cm
1 kelímek 12% smetany (210 g)
1 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce granulovaného česneku
šťáva z ½ limetky
1 lžíce hladké mouky
100 g jemně nastrouhaného Eidamu
strouhanka na obalení
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.


    Zobrazit celý recept

  2. Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem, naložíme do nádoby s marinádou a dáme přes noc do lednice.

  3. Poté plátky vytáhneme a do marinády přidáme sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Prošleháme, v utvořeném těstíčku obalíme plátky masa a protáhneme je strouhankou.

  4. Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku z každé strany 10 minut.
    Na přílohu se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo bramborový salát.