- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 5 plátků vepřové kotlety bez kosti o síle cca 1,5 cm
- 1 kelímek 12% smetany (210 g)
- 1 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce granulovaného česneku
- šťáva z ½ limetky
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 g jemně nastrouhaného Eidamu
- strouhanka na obalení
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.
-
Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem, naložíme do nádoby s marinádou a dáme přes noc do lednice.
-
Poté plátky vytáhneme a do marinády přidáme sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Prošleháme, v utvořeném těstíčku obalíme plátky masa a protáhneme je strouhankou.
-
Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku z každé strany 10 minut.
Na přílohu se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo bramborový salát.
Kuchařka: Anna Kocikova