Suroviny
3 porce
- 450-500 g vepřové krkovičky
- Trojobal nebo pětipbal:
- 2-3 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- 120 g Parmezánu
- 50 g rajčatového protlaku nebo několik lžic kečupu
- 3-4 žampiony
- Salát:
- 1/2 hlávky pekingského zelí
- 3 rajčata
- 1 paprikový lusk
- 2 mrkve
- 4-5 žampionů
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2-3 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžička soli
- 2-3 lžičky cukru
- špetka pepře
- 2 lžíce posekané zelené petrželové natě
Postup přípravy receptu
-
Usmažený řízek v troj nebo pětiobalu necháme vychladnout, zatím uvaříme oloupané brambory do měkka.
-
Připravíme si salát – já jsem smíchal pokrájené pekingské zelí, rajčata, papriku, na tenké plátky postrouhané menší žampiony a nastrouhanou mrkev.
-
Zalil několika lžícemi panenského olivového oleje, zasypal lžičkou soli, třemi lžičkami cukru, špetkou čerstvě mletého pepře a přestříknul asi dvěma lžícemi tmavého balzamikového octa, nakonec vsypal petrželku.
-
Pak položíme usmažené řízky na talíř nebo mísu, potřeme je na vrchní straně rajčatovým protlakem nebo kečupem, na něj položíme tenké plátky žampionů a hustě zasypeme strouhaným parmazánem nebo jiným chutným tvrdým sýrem.
-
Pak dáme do mikrovlnky a necháme dvě minuty rozpouštět sýr, až udělá krustu a náplň změkne.
-
Na talíř dáme spolu se salátem a bramborami maštěnými máslem.