Smažená krkovička v županu

43
- reklama -

Suroviny
3 porce

450-500 g vepřové krkovičky
Trojobal nebo pětipbal:
2-3 vejce
hladká mouka
strouhanka
120 g Parmezánu
50 g rajčatového protlaku nebo několik lžic kečupu
3-4 žampiony
Salát:
1/2 hlávky pekingského zelí
3 rajčata
1 paprikový lusk
2 mrkve
4-5 žampionů
2 lžíce balzamikového octa
2-3 lžíce panenského olivového oleje
1 lžička soli
2-3 lžičky cukru
špetka pepře
2 lžíce posekané zelené petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Usmažený řízek v troj nebo pětiobalu necháme vychladnout, zatím uvaříme oloupané brambory do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme si salát – já jsem smíchal pokrájené pekingské zelí, rajčata, papriku, na tenké plátky postrouhané menší žampiony a nastrouhanou mrkev.

  3. Zalil několika lžícemi panenského olivového oleje, zasypal lžičkou soli, třemi lžičkami cukru, špetkou čerstvě mletého pepře a přestříknul asi dvěma lžícemi tmavého balzamikového octa, nakonec vsypal petrželku.

  4. Pak položíme usmažené řízky na talíř nebo mísu, potřeme je na vrchní straně rajčatovým protlakem nebo kečupem, na něj položíme tenké plátky žampionů a hustě zasypeme strouhaným parmazánem nebo jiným chutným tvrdým sýrem.

  5. Pak dáme do mikrovlnky a necháme dvě minuty rozpouštět sýr, až udělá krustu a náplň změkne.

  6. Na talíř dáme spolu se salátem a bramborami maštěnými máslem.