
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g sýru Feta
- 1 vejce
- hladká mouka
- sezamové semínko
- cayenský pepř
- mletá paprika
- olej
Postup přípravy receptu
-
Fetu nakrájíme na čtyři díly a dáme dáme na 20 minut do mrazáku.
-
Mezitím rozšleháme vejce a smícháme hladkou mouku se sezamovým semínkem, cayenským pepřem a paprikou.
-
Fetu vyndáme z mrazáku, obalíme nejprve ve vejci, poté v mouce a postup ještě jednou opakujeme.
-
Takto připravený sýr smažíme z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborem a česnekovým dipem.
Poznámka od kuchařky
Cayenský pepř přidávám kvůli pikantnosti, ale nemusí být. Feta je sama o sobě dost slaná, ale záleží na výrobci. Pokud je příliš slaná, můžeme ji opláchnout a osušit. V tomto těstíčku je možné obalit i mozzarelu.
Kuchařka: Lucasinka