Smažená feta

103
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g sýru Feta
1 vejce
hladká mouka
sezamové semínko
cayenský pepř
mletá paprika
olej

Postup přípravy receptu

  1. Fetu nakrájíme na čtyři díly a dáme dáme na 20 minut do mrazáku.

  2. Mezitím rozšleháme vejce a smícháme hladkou mouku se sezamovým semínkem, cayenským pepřem a paprikou.

  3. Fetu vyndáme z mrazáku, obalíme nejprve ve vejci, poté v mouce a postup ještě jednou opakujeme.

  4. Takto připravený sýr smažíme z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborem a česnekovým dipem.

Poznámka od kuchařky

Cayenský pepř přidávám kvůli pikantnosti, ale nemusí být. Feta je sama o sobě dost slaná, ale záleží na výrobci. Pokud je příliš slaná, můžeme ji opláchnout a osušit. V tomto těstíčku je možné obalit i mozzarelu.

www.lucasinka.cz