
Suroviny
- 200 g libovolného polosuchého salámu
- 200 g sýra Eidam/použila jsem 30%
- 2 vejce
- sůl
- mletý pepř
- rohlíky nebo veka/1-2 dny staré
- olej na smažení
- na obalení 3 minismažáků budeme navíc potřebovat
- 6 lžic strouhanky
Postup přípravy receptu
-
Salám nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, sýr na jemných slzičkách.
-
V míse ušleháme vejce se solí a pepřem. Promícháme se sýrem, přidáme salám a opět promícháme.
-
Tři hodně vrchovaté lžíce směsi odložíme stranou na později.
-
Rohlíky nakrájíme šikmým řezem, pokud použijeme veku, nakrájíme ji na krajíčky.
-
Na pánvi v rozehřátém oleji nakrájené pečivo z jedné strany osmažíme do zlatavé barvy a poté přendáme na talíř.
-
Sýrovo-salámovou směs naneseme lžící na neosmaženou stranu a pečivo namazanou stranou opět klademe do rozehřátého oleje. Pozvolna smažíme 3-4 minuty.
-
Podáváme jako lehkou večeři, nebo rychlé občerstvení se zeleninovou oblohou.
-
Do misky dáme strouhanku. Lžící nabereme velký kopeček odložené směsi, ve strouhance ho rozploštíme, otočíme a obalíme i z druhé strany.
-
Minismažáčky smažíme po obou stranách do zlatavé barvy a po usmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme s hořčicí, kroužky cibule a čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlá a vděčná rychlovka,kterou občas dělávám už více jak 36 let 🙂
Takto opečené pečivo můžeme navíc ještě potřít trochou hořčice a obložit cibulí,proužky čerstvé papriky,nebo plátky okukru.









