- reklama -
Suroviny
- 1 silnější plátek tvrdého sýru ( cca 150g, síla 1,5cm)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Tento recept nerecept sem dávám spíš pro ty začínající kuchtíky, kterým se taky občas nechce obalovat sýr a přitom na něj mají takovou chuť jako já 😀 Je to nejjednodušší úprava. Dělám už si ho takhle léta a je to i zdravější varianta smažáku. Určitě lze udělat i variantu se šunkou apod.
-
Prostě ukrojíme silnější plátek sýru vhodného na smažení (eidam, gouda apod., vynikající je i uzený). Pánev necháme dostatečně rozpálit, přilijeme trochu oleje a na něj položíme sýr. Nespěcháme s obracením, necháme zespodu utvořit zlatavou kůrčička a poté teprve obrátíme a dopečeme z druhé strany. Toť vše, za 5 minut hotovo 😀
Kuchařka: 1974andrea