- reklama -
Suroviny
1 porce
- kysané zelí (4 hrstky + šťáva)
- Šmakoun (100 g)
- kmín
- špetka soli
- lžíce hnědého cukru
- lžička bez tukového bujonu Just nebo Masox
- Hijiki řasa
- Gustin (lžička)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si namočíme hrstku řasy Hijiki do misky s vodou(na 10 minut). Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme kmín,trošičku soli a cukr. Podlijeme hrnkem vody, přidáme bujon a dáme vařit.
-
Po změknutí zelí přidáme řasu i s vodou, ve které se máčela. Chvilku zavaříme a přidáme na kostky nakrájeného Šmakouna. Společně prohřejeme a zahustíme Gustinem rozpuštěným v trošce vody.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s žitným chlebem.
Super zdravá rychlovka, kterou potěšíme naše střeva a zažívání.-)…
Kuchařka: Sabinka