Šmaky zelňačka s řasou

37
- reklama -

Suroviny
1 porce

kysané zelí (4 hrstky + šťáva)
Šmakoun (100 g)
kmín
špetka soli
lžíce hnědého cukru
lžička bez tukového bujonu Just nebo Masox
Hijiki řasa
Gustin (lžička)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si namočíme hrstku řasy Hijiki do misky s vodou(na 10 minut). Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme kmín,trošičku soli a cukr. Podlijeme hrnkem vody, přidáme bujon a dáme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Po změknutí zelí přidáme řasu i s vodou, ve které se máčela. Chvilku zavaříme a přidáme na kostky nakrájeného Šmakouna. Společně prohřejeme a zahustíme Gustinem rozpuštěným v trošce vody.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s žitným chlebem.

Super zdravá rychlovka, kterou potěšíme naše střeva a zažívání.-)…