
- reklama -
Suroviny
25ks
- Těsto:
- 200 g Šmakouna Mexico
- 100 g vařených oloupaných brambor
- 25 g strouhaného čedaru
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst petrželky
- Obalování:
- 30 g kukuřičné strouhanky
- 30 g čedaru
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme velmi najemno, opečeme dozlatova na lžíci oleje a necháme vychladnout.
-
Šmakoun i brambory rozmačkáme vidličkou. Sýr jemně postrouháme, petrželku posekáme. Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a můžeme přidat špetku chilli.
-
Pomocí lžiček vytvarujeme menší kuličky, které obalujeme v sýrové strouhance (strouhanka smíchaná s drobnými hoblinkami sýru).
-
Pečeme při 200°C 15min, poté dopečeme pod grilem dozlatova (cca 5min).
-
Podáváme nejlépe s rajčatovým dipem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MishkaVkuchyni