Suroviny
10-12ks
- 300 g očištěné mrkve
- 200 g Šmakouna Mexico
- 100 g goudy
- 2 vejce
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mrkev jemně nastrouháme, goudu také.
-
Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme.
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
-
Z mrkvové hmoty vytvarujeme karbanátky a dáme na pečicí papír.
-
Pečeme 15-20 minut. Servírujeme nejlépe s bramborovou kaší. Já tentokrát zvolila kaši s mrkvičkou (půl na půl).
Poznámka od kuchařky
Poslední dobou mám ze Šmakouna samé rychlovky, já vím. Ale přece v kuchyni nemusíme trávit několik hodin, abychom na stůl servírovali chutné a kvalitní jídlo. Nejraději mám ty rychlé improvizace ze surovin, které máte doma a potřebujete je spotřebovat. Mně ležela ve špajzu mrkev a v lednici mexický Šmakoun. Na okně začala chřadnout petrželka. Tak šup do mísy a mrkvové karbanátky se Šmakounem jsou tu.