Šmakounova zebra

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g meruňkového Šmakouna
200 g Mascarpone
100-150 ml rostlinného mléka
30 g stévie
8 meruněk
1/2 vanilkového lusku

Postup přípravy receptu

  1. Světlá vrstva: Šmakouna spolu s mascarpone, mlékem a dření z vanilky vyšleháme do hladkého krému.


    Zobrazit celý recept

  2. Oranžová vrstva: Meruňky vypeckujeme a spolu se stévií rozmixujeme. Záleží jen na vás, zda rozmixujete na jemné pyré nebo necháte kousky meruněk.

  3. Pokud je potřeba, ještě dosladíme.

  4. Nyní už jen zbývá navrstvit do skleniček, ozdobit a nechat alespoň 1hod vychladit.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Meruňky se dají sehnat nyní na každém rohu za příjemnou cenu, a tak jsem neváhala a pustila se do nějaké té dobroty. Na pomoc jsem si vzala jak jinak než Šmakouna.