- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g meruňkového Šmakouna
- 200 g Mascarpone
- 100-150 ml rostlinného mléka
- 30 g stévie
- 8 meruněk
- 1/2 vanilkového lusku
Postup přípravy receptu
-
Světlá vrstva: Šmakouna spolu s mascarpone, mlékem a dření z vanilky vyšleháme do hladkého krému.
-
Oranžová vrstva: Meruňky vypeckujeme a spolu se stévií rozmixujeme. Záleží jen na vás, zda rozmixujete na jemné pyré nebo necháte kousky meruněk.
-
Pokud je potřeba, ještě dosladíme.
-
Nyní už jen zbývá navrstvit do skleniček, ozdobit a nechat alespoň 1hod vychladit.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Meruňky se dají sehnat nyní na každém rohu za příjemnou cenu, a tak jsem neváhala a pustila se do nějaké té dobroty. Na pomoc jsem si vzala jak jinak než Šmakouna.
Kuchařka: MishkaCZ