
Suroviny
2 porce
- 100 g Šmakouna Mexico
- 2 kukuřičné tortilly
- 100 g čedaru
- 60 g kukuřice
- 60 g uvařených červených fazolí
- 1-2 rajčata
- 1/2 červené cibule
- čerstvý koriandr
- chilli papričky dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Rajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půl kolečka. Čedar nahrubo nastrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky.
-
Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a na polovinu přidáme všechny ingredience (polovinu množství) – rajčata, cibuli, Šmakoun, kukuřici, fazole, posekaný koriandr (já ho dnes bohužel nesehnala, tak jsem posypala sušeným) a čedar.
-
Přehneme, opatrně obrátíme a za 3 minuty je hotovo. Čedar musí být rozteklý a na tortille tmavá místa. Stejným způsobem uděláme druhou.
-
Quesadillu můžete rozkrájet i na trojúhelníky, ale já ji mám raději takto v celku. Pokud děláte pro děti jako já, tak určitě papričky nedávejte. Pokud děláte pro sebe, tak si klidně přidejte dle libosti.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Quesadilla je pečená placka z tortill, která se plní sýrem, masem a zeleninou. Jedná se o mexické jídlo, které má nesčetně variant. Mexičané považují toto jídlo za fast food, což nezní moc dobře. Pokud to ale srovnáte s hranolkami smaženými na přepáleném oleji nebo super tučnou klobáskou ze stánku, tak věřte, že tuhle vymazlenou placku můžete s klidem zařadit do svého zdravého jídelníčku, a ještě si skvěle pochutnáte.