
- reklama -
Suroviny
9 dortíků
- 200 g meruňkového Šmakouna
- 2 lžíce odtučněného tvarohu
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 hrnek sušených datlí
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup přípravy receptu
-
Datle namočíme na 10 minut do vody. Po 10 minutách vodu slijeme, datle vhodíme do mixéru, přidáme vločky, slunečnicová semínka a kokosový olej.
-
Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Tuto hmotu pak vtlačíme do silikonových formiček na muffiny. Já jsem použila formu ve tvaru srdíček. Korpus by měl být cca 1 cm vysoký (viz.fotka).
-
Pak v mixéru rozmixujeme šmakouna, tvaroh a kokos na hladký krém. Ten pak navrstvíme na datlový korpus a dortíky necháme vychladnout v lednici.
-
Po vychlazení můžeme podávat například s omáčkou z rozmixovaného ovoce nebo jen tak.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa