„Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení

35
- reklama -

Suroviny
120 g zhotoveného produktu

5 syrových bílků z vajec menší velikosti
1 lžíce nasekané petržele
1/4 kávová lžička koření citronový pepř
sůl
1 lžíce oleje na vymazání hrnce

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si 2 hrnce. Větší na vodní lázeň a menší, který vymažeme olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do bílků dáme zelené bylinky, citronový pepř, sůl a vidličkou opravdu jen velice lehounce promícháme.

  3. Takto připravené bílky vlijeme do olejem vymazaného hrnce. Hrnec přikryjeme pokličkou a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou.

  4. Ve vodní lázni slabým varem vaříme 10-15 minut, dokud bílky neztuhnou.

  5. Obracečkou vyjmeme „šmakouna“ z hrnce, podle potřeby nakrájíme na nudličky, nebo kostky a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Se šmakounem jsem ještě nikdy nic nedělala.

Ze zvědavosti jsem zapátrala na internetu, kde jsem se dočetla, co to vlastně šmakoun je, kde a za kolik kč se prodává a recept na jeho domácí přípravu, na kterou přidávám odkaz.

Recept jsem si vylepšila o koření a bylinky a v konečné fázi jsem zjistila, že je to chuťově vlastně skoro stejné, jako vařené bílky v mikrotenovém sáčku.

Do pravého šmakouna to bude mít asi hodně daleko, ale pro zajímavost tady recept přidávám.

http://www.studentpoint.cz/280-jak-na-to/14034-ude…

http://www.smacker.cz/co-je-smakoun/