
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 balení šmakouna
- 1 balení mražené francouzské zeleniny Dione (kořenová zelenina + pórek)
- červená paprika
- cibule
- 2 lžíce oleje
- sladká paprika
- provensálské bylinky
- worcester
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájenou na měsíčky a papriku na proužky jsem osmahla na oleji.
-
Pak jsem přidala nakrájeného šmakouna a opekla ho dozlatova. Okořenila jsem sladkou paprikou a provensálskými bylinkami, když se rozvoněly, přidala jsem francouzskou zeleninu a worcester.
-
Podlila jsem asi deci vody a podusila cca deset minut, aby byla zelenina na skus.
-
Nakonec jsem pokrm dochutila solí a pepřem.
-
Podávala jsem s těstovinami, ale určitě by šla i rýže. V tom případě, ale podlijte víc a trochu zahustěte, aby vznikla omáčka.
Poznámka od kuchařky
Na Francouzskou zeleninu Dione nedám dopustit, je krájená na jemné nudličky.
Kuchařka: Klariska