Sluníčkový dýňový koláč

63
- reklama -

Suroviny

600 g dýně Hokkaido
400 ml kokosového mléka
2 vejce
1 sáček (20 g) vanilkového cukru
100 g slunečnicových semínek
50 g strouhaného kokosu
šťáva z 1/2 limetky
kokosový olej
mandle na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

  2. Kokos a slunečnici nasekáme na jemno a natlačíme na spodek dortové formy. Polejeme kokosovým olejem a 10 minut předpečeme.

  3. Dýni nakrájíme na kostičky a ve vodě se špetkou soli a skořice povaříme cca 5 minut do poloměkka. Poté rozmixujeme s plechovkou kokosového mléka, sáčkem vanilkového cukru, limetkovou šťávou a dvěma vejci.

  4. Nalijeme na krustu, necháme pár minut uležet a vložíme do vyhřáté trouby. Na spodek umístíme pekáček s vodou, aby koláč zůstal vláčný a pečeme cca 30 minut.

  5. Po vychladnutí ozdobíme mandlemi a necháme uležet do druhého dne v lednici.

Poznámka od kuchařky

http://tankavari.blogerka.cz/Dezerty/Slunickovy-dy…

Koláč jsem dělala ve středu, ale k „publikování“ jsem se dostala až dnes. Tak se tu dnes sešly dva dýňové koláče – jeden klasika, jeden „dietní“ bez těsta. Snad to nikoho neurazí a každý si vybere 🙂