
- reklama -
Suroviny
- 320 ml vody
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- 25 g olivového oleje
- 5 velkých lžic slunečnicových semínek (nasucho opražených)
- 60 g strouhaných vařených brambor
- 100 g žitné celozrnné mouky jemné
- 460 g hladké mouky
- 13 g droždí
- 1 lžička potravinářského barviva (kulér)
Postup přípravy receptu
-
Slunečnici opatrně opražíme na suché teflonové pánvi, do pekárny ji dáme vychlazenou.
-
Přidáme ostatní suroviny – nejdříve tekuté, pak tuhé a použijeme program Základní (Klasik)
-
(Slunečnici můžeme samozřejmě přidat až po zvukovém signálu, ale já všechna semínka vždycky dávám do pekárny hned, abych u ní nemusela čekat…….a nezdá se mi, že by semínka formu nějak víc odírala)
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kulér je typ potravinářského barviva (karamel) – http://www.kuler.cz/kuler/index.html
Kuchařka: cathleen