
- reklama -
Suroviny
- 180 g vývar z Melty
- 180 ml vody
- 1/2 kostky droždí (21 g)
- 3 lžičky cukru
- 100 g žitné celozrnné mouky
- 100 g pšeničné celozrnné mouky
- 450 g hladké mouky
- 2,5 lžičky soli
- 110 g slunečnicových semínek (opražených na suché teflonové pánvi)
- 50 g olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Z vody, Melty, cukru a droždí uděláme kvásek a když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vymísíme těsto.
-
Po jeho vykynutí znovu propracujeme, vytvarujeme bochník, který necháme kynout na plechu.
-
Potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
-
Po 20min pečení můžeme potřít znovu, semínka budou lépe držet.
Poznámka od kuchařky
Tento chlebík je trošku víc nadýchaný, než Slunečnicový chleba I. http://www.toprecepty.cz/recept/5636-slunecnicovy-…, ale „jedlé“ jsou oba :-))
Celozrnné mouky používám jemné….
Kuchařka: cathleen