
- reklama -
Suroviny
- 200 g odvaru z melty
- 160 ml vody
- lžíce cukru
- 21 g droždí
- 100 g slunečnicových semínek (opražených nasucho)
- 70 g olivového oleje
- 220 g pšeničné celozrnné mouky
- 150 g žitné chlebové mouky
- 330 g hladké mouky
- 2 – 2,5 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Z Melty, vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme ostatní suroviny a dobře vymícháme těsto, které necháme nakynout.
-
Znovu propracujeme, uděláme bochník a na plechu necháme nakynout. Potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 10 minutách teplotu zmírníme a dopečeme při 170°C asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: cathleen









