
- reklama -
Suroviny
- Rozkvas:
- 40 g kvásku
- 200 g vody
- 200 g žitné chlebové mouky
- Dále do těsta:
- 200 g vody
- 400 g pšeničné chlebové mouky
- cca 80 g slunečnicového semínka
- 2 lžičky melasy
- 12 g soli
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme cca 12 hodin vykvasit.
Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi – více voní. -
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin, melasu rozmíchanou ve vodě. Uhněteme těsto, které necháme asi 1-2 hodiny kynout.
-
Rozkynuté těsto zlehka propracujeme a vytvarujeme bochník, který uložíme kynout do moukou vysypané ošatky. Také na 1-2 hodiny.
-
Včas rozehřejeme troubu na 230°C, vykynutý bochník opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a dáme upéct (45-50 minut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen









