Slunce na talíři

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 středně velkých brambor
4 rajčata
2 cukety
1 lilek
1 červená paprika
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
6 lžic olivového oleje
2 lžičky posekaných bylinek ( co doma najdete)
na bylinkový tvaroh:
500 g tvarohu
3 lžíce nízkotučného mléka
3 lžíce posekaných bylinek
1 šalotka
1 stroužek česneku( lze i více podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C,(horkovzdušnou na 180°C).

  2. Brambory, rajčata,cukety, lilek a papriku omyjeme a očistíme.

  3. Brambory a rajčata rozpůlíme. Lilek rozkrájíme na středně silné plátky, papriku na nudličky. Cibuli a dva stroužky česneku oloupeme a podélně nakrájíme na tenké díly.

  4. Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme se 2 lžičkami posekých bylinek a nalijeme na zeleninu. Přikryjem alobalem a pečeme v předehřáté troubě 50-60 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení alobal odstraníme.

  5. Bylinkový tvaroh: Šalotku oloupeme a posekáme, 1 stroužek česneku prolisujeme. Tvaroh utřeme s mlékem, šalotkou, česnekem a posekanými črstvými bylinkami. Osolíme a opepříme. Podáváme společně.

Poznámka od kuchařky

Hledala zdali to v receptech není, tak doufám, že jsem se nepřehlédla.

Recept je z časopisu Katka – Nejlepší recepty z roku 2004