
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 6 lžic vody
- 4 lžíce vinného octa
- 6 lžic oleje
- 1 lžíce soli
- 4-5 brambor
- 1 velká cibule
Postup přípravy receptu
-
Uvařit brambory ve slupce (pokud nelze, klidně uvařit nakrájené na menší kousky). Po uvaření nakrájet dle libosti. (já krájím na půlkolečka).
-
Cibuli nakrájet na půlkolečka a spařit horkou vodou (dát vařit vodu, cibuli nasypat do sítka a přelít vařicí vodou). Ostatní suroviny dát do hrnce a za stálého míchání svařit, aby se všechny suroviny spojily.
-
Pak smíchat vařené brambory (ideálně ještě teplé), s cibulí a tekutou směsí. Nechat vychladnout a podávat.
Poznámka od kuchařky
Jí se studené, ale já to zobu ještě teplé :-). Pokud máte raději kyselejší, přioctěte nebo naopak.
Kuchařka: Kika_