Slovenský pudinkoš

73
- reklama -

Suroviny
30 porcí

NÁPLŇ
500 ml mléka
50 g cukru
2 čokoládové pudinky
4 lžíce kakaa
250 g másla
TĚSTO
900 g hladké mouky
100 g cukru
5 lžic oleje
1 droždí
400 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Když vychladne, přidáme kakao a máslo a lehce prošleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na šest dílů. Každý rozválíme na obdelník, potřeme náplní a zavineme.

  3. Potom splétáme po dvou do tzv. „vrkočů“.

  4. Necháme kynout na plechu.

  5. Pak potřeme olejem a pečeme 40 minut na 180°C.

Poznámka od kuchařky

recept patří p. Tereze Mrowiecové